Meer over mij  

Lorenzo Elstak

is een energieke ondernemer pur sang; waarin hij zich door zijn hart laat leiden. De ondernemerszin kreeg hij met de paplepel ingegoten door zijn vader, terwijl zijn moeder dit voorzag van het belang oog te hebben voor de ander.  Hij is projectleider en creatief leider van Stichting IKBENWIJ, oprichter van Stichting Platform Katendrecht, heeft zijn eigen entertainmentbedrijf Pure Amusement, is ambassadeur voor Jeugdfonds Cultuur Rotterdam en is tegelijkertijd ook nog bezig met het project Kaapworkout, kunstzinnige fitnesstoestellen in de Kaapse buitenlucht.

Het moge duidelijk zijn dat stilzitten niet voor Lorenzo is weggelegd. Het zal dan ook niet verbazen dat hij  tijdens zijn middelbare schoolperiode bij een dans- en theatergroep is gegaan. Dansen is altijd zijn passie gebleven, het was zelfs zijn werk geworden en bovendien een middel om op een creatieve manier verbinding te maken tussen mensen. De wortels hiervan liggen in Katendrecht.

Opgroeien op Katendrecht betekende voor Lorenzo intensief contact met zijn buurtgenoten. ‘It takes a village to raise a child’ was toentertijd zeker van toepassing op de Kaap.

Dit heeft hem de kracht meegegeven van overal thuis kunnen komen en inzicht gegeven in andere culturen. Niet voor niets is zijn motto nu ‘Vier de verschillen, benut de overeenkomsten’. Naast zijn baan als danser is Lorenzo een opleiding Bestuurskunde gaan volgen waarna hij als jongerenwerker aan de slag is gegaan. Door dit werk heeft hij ingezien hoe belangrijk het is jongeren een stem te geven. Het effect van zijn werkzaamheden waren volgens hem echter te beperkt, wat zijn motivatie was  om de Stichting Ik ben Wij in het leven te roepen. Samen met  dansers en acteurs gaat hij op scholen langs om jongeren de tools te geven om hun eigen verhaal te vertellen. Het doel is het creëren van een "Wij-samenleving", wat begint bij jezelf te kunnen uitdrukken.

Hij hoopt dat Katendrecht een dorp in een stad blijft waarin iedereen zorg draagt voor elkaar. Door middel van zijn projecten in zijn eigen wijk hoopt mensen hiertoe te inspireren.

Maar Lorenzo droomt graag groot, er is meer in de wereld dan alleen Katendrecht en daarom hoopt hij ook op grotere schaal projecten in de rest van Nederland op te mogen zetten waarin hij op creatieve wijze mensen met elkaar in contact kan brengen.

 

‘Keep moving forward is the way of balance’, aldus Lorenzo.